Mnie osobiście ze względów smakowych bardziej odpowieda masło

Mimo wszystko to bardziej naturalny produkt.
Choć oczywiście naturalność nie jest dowodem na mniejszą szkodliwość.
Muchomory, choć naturalne, są w końcu bardzo szkodliwe

pofririon pisze:No, ja bym sie zastanowil, zanim wybiore maslo czy margaryne:-)
Cytat z GW:
"Dziwna sprawa z tym masłem: Mlekovita zachwala
swoje jako półtłuste, czyli teoretycznie mniej
tuczące i lepsze dla zdrowia, a tłuszczu w nim
40 g i 372 kcal. W Śmietankowym Warmii tłuszczu
co prawda 73%, ale nie podano, czy na 100 g,
czy na całą kostkę, czyli 200 g. Z Łaciatym
to samo. Napis głosi: "minimum 82% tłuszczu".
Ale na ile? Nie podano. Masło Stołowe z Sokołowa
Podlaskiego - 73,5% tłuszczu. Znów nie wiemy,
czy na 100, czy na kostkę. Zwyczajowo
na opakowaniach podaje się ilość tłuszczu
na 100 gramów, ale konsument ma prawo tego
nie wiedzieć".
Heh, ciekawe jak bedzie zawartoscia masla w masle po amnestii ministra Giertycha?![]()
![]()
![]()
pofririon pisze:No, ja bym sie zastanowil, zanim wybiore maslo czy margaryne:-)
Cytat z GW:
"Dziwna sprawa z tym masłem: Mlekovita zachwala
swoje jako półtłuste, czyli teoretycznie mniej
tuczące i lepsze dla zdrowia, a tłuszczu w nim
40 g i 372 kcal. ..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości